Lejebil eller offentlig transport

Lejebil eller offentlig transport

Vi var d. 11. maj til konfirmation i det sønderjyske. Og med vores lille familie, 2 voksne og 3 børn, i alderen 20 mdr., 3 år og 6 år, plus en teenager, så er det lidt af en tur.

Offentlig transport er dyr

Jeg har grundigt undersøgt, hvad det koster med offentlig transport fra Esbjerg til Bedsted.

Og det er ikke billigt. Bare med tog fra Esbjerg til Tønder vil det koste ca. 500 kr. Og så skal vi der fra til Alslevkro Forsamling. Og det koster også ca. 500 kr. Hvilket så gir ca. 1.000 kr. for at komme der ned og hjem igen. Men så er man også afhængig af at, man når at komme til bus/tog. Så det er jo ikke kun prisen, men også bøvlet frem og tilbage man skal tænke på.

Lejebil

Jeg valgte at undersøge, hvad det koster at leje en bil. Jeg forespurgte Europcar og Avis, som begge har en afdeling her i Esbjerg. Pris forskellen er ikke stor, inden for 500 kr.

Valget faldt på Avis Esbjerg City, da de var de billigste, og dem havde jeg haft en bil ved før, igennem et tidligere job.

Vi skulle bruge en bil til min 6 personer, hvilket så blev en såkaldt 5+2. Vi fik tildelt en Renault Grand Scenic, den nye model, med en 1.5 dCi diesel og 110 HK. Fantastisk bil af kører i. God plads til alle. Og det var ikke at mærke, at bilen havde så mange mennesker i bilen.

Lejes der bil igen?

Absolut…

Nu kører vi primært Esbjerg – Tønder/Højer, og det koster 444,- med toget til Tønder, med eller uden børn. Og den billigste bil hos Avis koster 512,- for en dag. Eller 747,- for 2 dage. Er man så Clubmedlem, får man 10% rabat.

Regne-eksempel:

Tur/retur Esbjerg:
Tog 444,-
Lejebil: -10% = 460,80 eller 672,30.

Så vil man være mere uafhængig, så  er der ikke stor prisforskel.

Det er nok ikke noget man gør hver dag eller weekend.

admin

Lukket for kommentarer.